Γυμναστική Προπόνηση

Τι είναι το EMS?

Τα αρχικά ΗΜΔ (EMS) αντιστοιχούν στις λέξεις Ηλεκτρική Μυϊκή Διέγερση (Electric Muscles Stimulation ). Η EMS αποτελεί, τεχνικά, μια προπονητικού τύπου εκγύμναση ολόκληρου του σώματος με τη χρήση παλμικού ρεύματος. Στην καθημερινότητα το κεντρικό νευρικό μας σύστημα στέλνει διαρκώς ηλεκτρικούς παλμούς με στόχο τον έλεγχο της μυϊκής δράσης.

Η EMS χρησιμοποιεί αυτήν την φυσική αρχή του σώματος εντείνοντάς την ώστε να φτάσει στα βαθύτερα στρώματα των μυών, τα οποία είναι δυσκολότερο να ενεργοποιηθούν μέσω μιας συμβατική εκγύμνασης. Το αποτέλεσμα αυτό επιτυγχάνεται μέσω της εφαρμογής ηλεκτροδίων EMS πάνω στο σώμα, ακριβώς πάνω από τον μυ.

Με απλά λόγια, μπορείτε να πείτε ότι η EMS είναι απλά μια επιλεκτική εντατικοποίηση του ηλεκτρικού ερεθίσματος εκ των έξω! Οι μύες διεγείρονται επιπλέον με την χρήση των ηλεκτροδίων ενώ κάνετε μια σειρά ήπιων ασκήσεων. Αυτός ο συνδυαστικός τρόπος άσκησης οδηγεί σε μία επιπλέον αύξηση την έντασης παράγοντας υψηλής ποιότητας αποτελέσματα. Ο προσωπικός σας προπονητής θα μπορεί να ελέγξει κάθε μυϊκή ομάδα προσαρμόζοντας την ένταση της εκγύμνασης ανάλογα με τους προσωπικούς σας στόχους. Με την χρήση της EMS θα έχετε ορατά αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.


Πηγή:  www.emstraining.gr.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial