Γυμναστική Προπόνηση

5 αθλήματα για να αποκτήσετε το σώμα των ονείρων σας

Ονειρεύεστε ένα σφιχτό, γυμνασμένο σώμα; Δείτε ποιο είναι το κατάλληλο άθλημα για το σωματότυπό σας, και τι είδους σώμα χτίζει!

Το ανθρώπινο σώμα και το σχήμα του μπορούν να γίνουν αρκετά περίπλοκα. Το σχήμα του σώματος ορίζεται κυρίως από τη σκελετική δομή, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο είναι διανεμημένοι οι μύες και το λίπος. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι σώματος αναγνωρίζονται ως εξής:

Τριγωνικό σχήμα

Οι άνθρωποι με τριγωνικό σχήμα έχουν μεγάλο πλάτος στους ώμους, και στενή μέση. Τα πόδια και τα χέρια τους είναι μυώδη, και έχουν λιγοστό σωματικό λίπος. Τα σώματά τους είναι δυνατά και αθλητικά, και δεν είναι ούτε λιποβαρείς, ούτε υπέρβαροι.

Σχήμα “μήλου”

Στενοί ώμοι και στενοί γοφοί. Το σχήμα του σώματός τους είναι λεπτό, και δεν έχουν πολύ σωματικό λίπος. Συνήθως είναι ψηλοί και αδύνατοι και δυσκολεύονται να πάρουν βάρος.

Σχήμα “αχλαδιού”

Οι άνθρωποι με σώμα σε σχήμα του αχλαδιού έχουν την τάση να συσσωρεύουν λίπος γύρω από τους γλουτούς και τους μηρούς. Παίρνουν βάρος πιο εύκολα σε σχέση με τους υπόλοιπους τύπους σώματος. Συνήθως ζυγίζουν περισσότερο, αλλά δεν είναι αναγκαστικά υπέρβαροι.

Κάθε άθλημα, κατά κάποιο τρόπο, απαιτεί από το άτομο να έχει έναν διαφορετικό τύπο σώματος. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως – αν ο σωματότυπός μας δεν ταιριάζει στο ανάλογο άθλημα – δεν θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε. Παρακάτω θα δούμε 5 αθλήματα και τι είδους σώματα “χτίζουν”.

Κολύμβηση

Με την κολύμβηση, οι ώμοι μας θα “ανοίξουν”, ο θώρακας και η κοιλιά θα είναι γυμνασμένα και χωρίς λίπος, και η μέση μας θα είναι λεπτή. Τα πόδια μας θα αποκτήσουν μεγάλη δύναμη, ώστε να κολυμπάμε γρήγορα και σωστά.

Πατινάζ

Ένας άνθρωπος με πιο μικροκαμωμένο σώμα θα ήταν ιδανικός για αυτό το καλλιτεχνικό σπορ, με χέρια και πόδια όχι πολύ μακριά, ώστε να υπάρχει καλύτερος γενικός έλεγχος του κορμιού. Το κάτω μέρος του σώματος γίνεται πιο δυνατό, για να μας επιτρέπει να κάνουμε πιο γρήγορες στροφές και μεγαλύτερα άλματα.

Τένις

Μυώδες σώμα με δυνατά πόδια, εύρος στους ώμους και την πλάτη, και όλα αυτά χάρη στην εκρηκτική δύναμη που αποκτούμε όταν ασχολούμαστε με αυτό το άθλημα. Το τένις αποτελεί μια μορφή πολύ σκληρής γυμναστικής – με μεγάλα οφέλη.

Τρέξιμο

Οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων είναι συνήθως μετρίου αναστήματος, με λεπτό σωματότυπο και λεπτά πόδια. Οι δρομείς που κάνουν sprint είναι ψηλότεροι, πιο μυώδεις και με πιο στενούς γοφούς.

Μποξ

Το μποξ γυμνάζει ολόκληρο το σώμα, εστιάζοντας στην αύξηση της δύναμης, της αντοχής και της ταχύτητας. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με το μποξ έχουν σαν στόχο να αποκτήσουν ένα σώμα όχι ιδιαίτερα ογκώδες, αλλά με ισχυρή μυϊκή μάζα παντού.


Πηγή: iatronet.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial