Αδυνάτισμα Διατροφή

3 μυστικά απώλειας βάρους που κανένας δεν πρόκειτα να σου πει

Αν θες να χάσεις βάρος, σίγουρα από δω και από εκεί θα έχεις ακούσει κάποιο μυστικό για να τα καταφέρεις.

1.Το να αποφύγεις τους πειρασμούς χρειάζεται κάτι παραπάνω από αποφασιστικότητα.

Η θέληση δε σημαίνει ότι πρέπει να υποφέρεις, είναι στρατηγική. Χρειάζεται να έχεις μια έκτακτης ανάγκης απάντηση στο αν συμβεί κάποιο ενδεχόμενο: Αν συμβεί το Χ, κάνεις το Ψ. Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης θα γίνει η νέα σου συνήθεια και θα ξεπεράσει την παρόρμησή σου να πεις: “Σίγουρα, γιατί, όχι;”. Κάνε μια λίστα σεναρίων που συνήθως εκτός σε βγάζουν εκτός πορείας και σχεδίασε τις επόμενες κινήσεις σου.

Παραδείγματος χάριν:

  • Αν ο συνεργάτης σου τρώει τυρί, τότε άρπαξε τα λαχανικά και το χούμους.
  • Αν οι συνάδελφοι σου τρώνε cupcakes συνεχώς, τότε εσύ θα τρως ένα την εβδομάδα (ή το μήνα).
  • Αν είσαι σε ένα Μεξικάνικο εστιατόριο, τότε άλλαξε το γουακαμόλε με σάλτσα ντομάτας και τη μαργαρίτα με νερό.

2.Χρειάζεται να ξέρεις τις μαγικές λέξεις.

Η έρευνα δείχνει ότι αλλαγές στην επιλογή των λέξεων σου μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερες επιλογές τροφίμων. Το να πεις ότι: “Δεν τρώω παγωτό” θα σε κάνει να νιώσεις πιο ισχυρό από το να πεις ότι: “Δεν μπορώ να φάω παγωτό”. Στην πραγματικότητα, το 64% εκείνων που έλεγαν τη φράση “Δεν” διάλεγαν μια υγιεινή επιλογή τη φορά σε σχέση με το 39% εκείνων που άνηκαν στο γκρουπ “Δεν μπορώ”.

3.Να μετράς χαρακτηριστικά fitness, όχι θερμίδες.

Ο αυτο-έλεγχος – όπως το κρατάς ημερολόγιο ή να μετράς τις θερμίδες – είναι σημαντικός για την απώλεια βάρους, λένε οι μελέτες. Ακόμα όμως, μπορεί να φανεί ανιαρό όταν μαθαίνεις να τρως πιο υγιεινά και υπολογίζεις τις θερμίδες. Μπορείς να μετράς τους ετήσιους στόχους για την άσκηση συνολικά (1000 μίλια τρέξιμο, 75 μίλια κολύμβηση, 30.000 δευτερόλεπτα κάνοντας σανίδα). Αυτή η στρατηγική μπορεί να σε βοηθήση να θέσεις στόχους και να κάνεις μικρά βήματα προόδου. Είναι εξαιρετικός τρόπος να αδυνατίσεις και #makefithappen!


Πηγή: fitnessmagazine.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, απόφοιτη Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, M.Sc. στην Κλινική Διατροφή, Τηλέφωνο: 6984515475, E-mail: maria.mentzelou@hotmail.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial