Αδυνάτισμα Διατροφή

Εύκολα διαιτητικά tips που πρέπει να ακολουθήσεις

Mέχρι τώρα σίγουρα ξέρεις ή τουλάχιστον έχεις ακούσει τι πρέπει να τρως για να χάσεις τα κιλά που έχεις βάλει στόχο. Αλλά ήξερες ότι και το πώς τρως παίζει καίριο ρόλο για να φτάσεις στο δρόμο της επιτυχίας;

Είναι πολύ σημαντικό να τρως συνειδητά γιατί κάθε αντιπερισπασμός από το να βλέπεις παράλληλα τηλεόραση, μέχρι το συναισθηματικό φαγητό μπορεί να σε κάνουν να παραλείψεις τα σημάδια που σου δίνει ο οργανισμός σου ότι χόρτασες και έτσι όχι μόνο δε θα χάσεις βάρος, αλλά μπορεί να πάρεις κιόλας.

Οι καλύτερες στρατηγικές για να βελτιώσεις τις διατροφικές σου συνήθειες είναι:

1.Όταν πρόκειται να φας, να αφιερώνεις 20 λεπτά. Χρησιμοποίησε όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να φας το γεύμα σου, εστιάζοντας σε κάθε μπουκιά. Έτσι δε θα έχεις φάει μέσα σε 5 λεπτάκια.

2.Προσπάθησε να  μη τρως με το “καλό” σου χέρι. Μπορεί στην αρχή να μην είναι πολύ άνετο, αφού αναγκαστικά θα τρως πιο αργά. Αυτό που όμως θα κερδίζεις είναι ότι θα αποκτήσεις επίγνωση του τι τρως.

3.Φάε για 5 λεπτά ήσυχα και αναλογίσου όλη την πορεία του γεύματος – από την αρχή που οι ακτίνες του ήλιο πέφτουν στα φύτα, μέχρι τη στιγμή που τα αγοράζεις και τα μαγειρεύεις.

4.Να τρως μικρές μπουκιές και να μασάς πολύ καλά το φαγητό μέχρι να φας την επόμενη μπουκιά.

5.Πριν ανοίξεις το ψυγείο αναρωτήσου: “Πεινάω πραγματικά;” Μέχρι να ανακαλύψεις την απάντηση μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, όπως να διαβάσεις κάτι, να πιεις λίγο νερό ή να πας μια σύντομη βόλτα.


Πηγή: fitnessmagazine.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc. στην Κλινική Διατροφή, Τηλέφωνο: 6984515475, E-mail: maria.mentzelou@hotmail.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial