Διατροφή Συνταγές

Gluten – Free Muffins κολοκύθας

Για 12 muffins:

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι πουρέ κολοκυθάς
  • 1 ½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
  • ½ φλιτζάνι μέλι
  • ½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου (ή κάποιο γάλα της επιλογής σου)
  • ¼ του φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ.γλ. baking powder

Εκτέλεση:

1.Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.

2.Βάλε τη βρώμη στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη. Πρόσθεσε τον πουρέ κολοκύθας, το αλεύρι αμυγδάλου, μέλι, αλάτι, κανέλα και γάλα αμυγδάλου. Ανακάτεψε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3.Πρόσθεσε τις σταγόνες σοκολάτας και το baking powder. Ανακάτεψε για 10 δευτερόλεπτα.

4.Μοίρασε το μείγμα ομοιόμορφα στις φόρμες των muffins. Ψήσε για 17 – 20 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο τους. Αφήστε τα λίγο να κρυώσουν πριν τα γευτείς.


Πηγή: fitnessmagazine.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc. στην Κλινική Διατροφή, Τηλέφωνο: 6984515475, E-mail: maria.mentzelou@hotmail.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial