Εξοπλισμός

Clean Classics από τα adidas Originals

Τα adidas Originals επαναδημιουργούν τα iconic sneakers τους για να δοθεί ένα τέλος στην πλαστική μόλυνση.

Τα adidas Originals παρουσιάζουν τα Clean Classics, μια συλλογή κλασικών sneakers της adidas, τα οποία επανασχεδιάστηκαν με σκοπό να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του brand και να απαντήσουν σε μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της γενιάς μας – τη μόλυνση από τα πλαστικά απορρίμματα.

Στον πυρήνα αυτής της προσπάθειας βρίσκονται τα Primegreen, μια σειρά υλικών υψηλής απόδοσης που είναι κατά τουλάχιστον 50% ανακυκλωμένα. Τα Primegreen και η συλλογή Clean Classics αμφισβητούν τις συμβάσεις στην παραγωγή, χρησιμοποιώντας κατά 70% ανακυκλωμένα υλικά για το πάνω μέρος των παπουτσιών καθώς και ανανεώσιμο και αναμορφωμένο λάστιχο για τις σόλες. Το αποτέλεσμα είναι vegan sneakers, σε μια προσπάθεια μείωσης της χρήσης παρθένων υλικών καθώς και του αντίκτυπού μας στο περιβάλλον. Με την αναθεώρηση του τρόπου που κόβεται το πατρόν, η συλλογή Clean Classics όχι μόνο μειώνει την άσκοπη σπατάλη υλικού, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί διακριτά, νέα κοψίματα και λεπτομέρειες.

Η συλλογή adidas Originals Clean Classics είναι αφιερωμένη στην παράδοση του brand να δημιουργεί λευκά, δερμάτινα, αθλητικά παπούτσια, όμως με μια νέα υπόσχεση που αποδεικνύει τη δέσμευση της adidas να μπει ένα τέλος στη μόλυνση από πλαστικό. Το σήμα της συλλογής βρίσκεται σε διάφορα σημεία των παπουτσιών, σαν υπενθύμιση της δέσμευσης του brand. Η σύνθετη φύση της σόλας δημιουργεί ένα κολάζ χρωμάτων, ενώ το λευκό στο πάνω μέρος των παπουτσιών παραμένει άθικτο, με εκρήξεις χρωμάτων στα κορδόνια και στο στιλιστικό κείμενο «Η αλήθεια είναι πως αυτά τα παπούτσια από μόνα τους δεν θα σώσουν τον πλανήτη», το οποίο είναι γραμμένο στην επιφάνειά τους. Παρόλα αυτά, τα Clean Classics παραμένουν μία δέσμευση για τη συνέχιση της πρωτοπορίας της adidas στον τομέα της βιωσιμότητας.

Με αφορμή το λανσάρισμα της συλλογής Clean Classics στην Ελλάδα, η adidas συνεργάστηκε με δύο κέντρα ανακύκλωσης για να υπογραμμίσει τον «πράσινο» και περιβαλλοντικό χαρακτήρα της καμπάνιας της. Το Blue Lab και το BlueCycle στον Πειραιά, φιλοξένησαν γνωστούς αθλητές και φίλους της adidas, οι οποίοι ανακύκλωσαν πλαστικά είδη στα ειδικά μηχανήματα των δύο κέντρων. Η πρώτη ύλη που δημιουργήθηκε από τη διαδικασία ανακύκλωσης, χρησιμοποιήθηκε για τα αναμνηστικά δώρα που πήραν όλοι τη μέρα εκείνη. Το Blue Lab αποτελεί μια εμβληματική πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά που σκοπό έχει να αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών σχημάτων, ιδεών και προϊόντων με χρήση προηγμένης τεχνολογίας, όπως το 3D printing, πάντα με γνώμονα τη Γαλάζια Οικονομία. Το BlueCycle είναι το μοναδικό εξειδικευμένο κέντρο στην Ελλάδα για την επεξεργασία και ανακύκλωση θαλάσσιων πλαστικών απορριμμάτων. Στόχος τους είναι η δημιουργία πρώτης ύλης υψηλής ποιότητας και η αντιμετώπιση του προβλήματος των πλαστικών απορριμμάτων που καταλήγουν στη θάλασσα.

Η συλλογή Clean Classics περιλαμβάνει τα Superstar, Stan Smith, Continental 80, Top Ten, SC Premiere, Supercourt και Superstar Bold, τα οποία ξαναδημιουργήθηκαν για το 2020. Τα Clean Classics είναι διαθέσιμα στο adidas.gr, στα adidas stores και σε επιλεγμένα sneaker stores.

#adidasCLEANCLASSICS

@adidasOriginals

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial