Γυμναστική Δραστηριότητες

Ποια ομαδικά μαθήματα πρέπει να δοκιμάσεις;

Γίνε δυνατότερος, πρόλαβε τραυματισμούς και διασκέδασε περισσότερο βάζοντας αυτά τα προγράμματα στο καθιερωμένο πρόγραμμά σου.

Αγαπάς το τρέξιμο, αλλά αν τρέχεις μόνο όλη την ώρα, μπορεί να θέσεις τον εαυτό σου στο κίνδυνο του τραυματισμού και του ‘καψίματος’. ‘Οι δρομείς είναι γνωστοί για τις μυϊκές ανισορροπίες και αδυναμίες, επειδή το τρέξιμο είναι μια επαναλαμβανόμενη κίνηση με μεγάλο αντίκτυπο στα πόδια’ λέει ο personal trainer, running coach και εκπαιδευτής του Shred415 Kourtney Thomas, C.S.C.S.

Η εναλλαγή της ρουτίνας σου προσθέτοντας αυτά τα ομαδικά προγράμματα είναι ένας υπέροχος τρόπος να καλύψεις τα κενά που έχεις όσον αφορά την δύναμη και να γυμναστείς σε ένα πιο κοινωνικό και διασκεδαστικό περιβάλλον’.

Με όλες αυτές τις επιλογές, διαλέγοντας το κατάλληλο για σένα θα εντυπωσιαστείς. Δες παρακάτω τα 10 καλύτερα ομαδικά προγράμματα, που θα σου προσφέρουν τα μέγιστα.

Crossfit

Επειδή επικεντρώνεται σε κινήσεις για ολόκληρο το σώμα και εκτελούνται δυναμικές ασκήσεις όπου περιλαμβάνουν καθίσματα, άρσεις θανάτου, και thrusters, το Crossfit μπορεί να κάνει την διαφορά όταν πρόκειται για την αποδοτικότητά σου στο τρέξιμο’, λέει ο personal trainer Mike Donavanik, C.S.C.S.

Όσο πιο πολύ δύναμη έχεις σε κάθε διασκελισμό, τόσο λιγότερη ενέργεια θα καταναλώνεις για να το κάνεις αυτό’ συμπληρώνει. Συν ότι το Crossfit μπορεί να σου προσφέρει αποτελεσματική ενδυνάμωση στο πάνω μέρος του σώματος που πολλοί δρομείς αγνοούν. Με ένα δυνατό πάνω μέρος του σώματος μπορείς να μείνεις σε έλεγχο καθ’όλη την διάρκεια που τρέχεις.

Πλέον υπάρχουν πολλά Crossfit boxes τα οποία ποικίλλουν σχετικά με την κατάρτιση του προσωπικού. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να δοκιμάσεις ένα μάθημα στο τμήμα αρχάριων ώστε να κρίνεις τις δεξιότητες και την επικοινωνία του προπονητή.

Μαθήματα Barre

Λαμβάνοντας την έμπνευσή τους από το μπαλέτο, τα μαθήματα Barre θα δυναμώσουν το κάτω μέρος του σωματός σου, όπως επίσης και τον πυρήνα σου, εστιάζοντας σε δυναμικές κινήσεις με πολλές επαναλήψεις’, λέει ο Donavanik. Μερικές τάξεις δουλεύουν μόνο με το βάρος του σώματος, ενώ άλλες συμπεριλαμβάνουν μπάλες, βαράκια και λάστιχα. Είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο αυτά τα μαθήματα θα γυμνάσεις μικρούς μύες του σώματός σου, που είναι υπεύθυνοι για την σταθεροποίηση του σώματος, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο του τραυματισμού που οφείλεται κυρίως στην αδυναμία των μυών σου να σταθεροποιήσουν τα ισχία και άλλες αρθρώσεις του κάτω μέρος του σώματός σου.

Μαθήματα στο διάδρομο

Βεβαίως το καλύτερο μάθημα για τα πρώτα βήματα ενός αρχάριου δρομέα. Οι προπονήσεις αυτές αποτελούνται από περίπου 30 λεπτά στο διάδρομο σε μορφή διαλειμματικής προπόνησης με επιπλέον 30 λεπτά προπόνηση δύναμης. Είναι υπέροχο κίνητρο σε σχέση με ένα ήσυχο τρέξιμο γύρω από την γειτονιά σου. Τα μαθήματα αυτά σε ενθαρρύνουν να συνεχίζεις να πιέζεις και σε εισάγουν σε προγράμματα ταχύτητας και tempo ρυθμού. Όλη η προπόνηση αποσκοπεί στο να βελτιώσεις το στυλ σου. Για παράδειγμα επιτόπιο τρέξιμο με λάστιχο στην μέση θα σε βοηθήσει να γυμνάσεις και τους πιο μικρούς σου μύες στους γλουτούς, που είναι το κλειδί για να παραμείνεις μακριά από τραυματισμούς.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial