Γυμναστική Προπόνηση

8 σημαντικά λάθη που σαμποτάρουν τα αποτελέσματα της προπόνησής σας

Πολλές φορές ακολουθούμε κάποια λάθος πρότυπα και συμβουλές που φέρουν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θα θέλαμε. Δείτε ποια είναι αυτά:

  1. Κάνετε ασκήσεις βλέποντας την εκτέλεσή τους από κάποιον άλλον συνασκούμενό σας χωρίς να απευθυνθείτε στον γυμναστή σας.
  2. Προσπαθείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα να σηκώνετε πολλά βάρη, να αυξάνετε την αντίσταση στις ασκήσεις που εκτελείτε χωρίς το σώμα σας να είναι προετοιμασμένο και ικανό να δεχθεί αυτές τις γρήγορες αλλαγές.
  3. Ξοδεύετε πολύ χρόνο μόνο στην αερόβια δραστηριότητα για καύση λίπους χωρίς να συνδυάζετε κάποιο άλλο είδος άσκησης για μυϊκή ενδυνάμωση που σας προσφέρει  αντίστοιχα σημαντικά οφέλη για απώλεια λίπους.
  4. Μετά την προπόνηση το αίσθημα της πείνας είναι αρκετά έντονο και δυστυχώς οι περισσότεροι κάνουν λάθος επιλογή στις τροφές που επιλέγουν με τη δικαιολογία πως επειδή ακολούθησαν ένα έντονο πρόγραμμα γυμναστικής υπάρχει περιθώριο στην κατανάλωση γευμάτων που δεν αποτελούν και την πιο υγιεινή επιλογή με αποτέλεσμα να παίρνουν παραπάνω θερμίδες από αυτές που καταναλώθηκαν στην προπόνησή τους.
  5. Πριν την προπόνηση πολλοί επιλέγουν να γυμνάζονται με άδειο στομάχι για καλύτερη καύση λίπους. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, η καλύτερη επιλογή είναι να προτιμήσετε έστω και κάτι ελαφρύ που θα συνδυάζει υδατάνθρακες και πρωτεΐνη για να  σας δώσει την απαιτούμενη ενέργεια για να αντεπεξέλθετε στη  προπόνησή σας.
  6. Μην ξοδεύετε πολύ χρόνο στην εκγύμναση των κοιλιακών σας με ατέλειωτα σετ. Προτιμήστε ασκήσεις που ενδυναμώνουν τον κορμό και ενισχύουν την λειτουργικότητά του και θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  7. Οργανώστε σωστά τον χρόνο σας στο γυμναστήριο με βάση τον στόχο που έχετε δίνοντας έμφαση στο διάλειμμα μεταξύ των ασκήσεων και των σετ, χωρίς να αποδιοργανώνεστε και να χάνετε τον ρυθμό σας.
  8. Κάντε αλλαγές στο ασκησιολόγιό σας, μην ακολουθείτε το ίδιο πρόγραμμα για πολύ καιρό, το σώμα σας έχει ανάγκη από αλλαγή ασκήσεων για νέες προκλήσεις και ερεθίσματα.

Fitnesspulse.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial