Γυμναστική Προπόνηση

Είναι κακό να γυμνάζεσαι δύο φορές την ημέρα;

Υπάρχει κάτι το οποίο να μην μπορεί να πετύχει η γυμναστική; Βοηθάει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος, να κοιμούνται καλύτερα, να έχουν καλύτερη διάθεση και λιγότερο άγχος και να μένουν μακριά από κρυολογήματα και αρρώστιες. Όλα αυτά δείχνουν πως το να γυμνάζεσαι πάνω από μία φορά την ημέρα θα ήταν πολύ καλό αλλά είναι στην πραγματικότητα; 

Για να είσαι υγιής οι ειδικοί προτείνουν να γυμνάζεσαι περίπου 30 λεπτά την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα. Αν θέλεις να χάσεις ή να διατηρήσεις το βάρος σου, 60-90 λεπτά την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα είναι το ιδανικό (μιλάμε φυσικά για αερόβια άσκηση).

Κάποιες φορές ίσως δεν είναι εφικτό να πετύχεις αυτό το “πέντε ημέρες την εβδομάδα”. Έτσι το να κάνεις δύο προπονήσεις μέσα σε μία μέρα που είσαι πιο χαλαρή δεν είναι καθόλου κακό. Φρόντισε απλά οι δύο προπονήσεις να είναι διαφορετικές μεταξύ τους και να ισορροπούν την αερόβια άσκηση με την δύναμη και την αντοχή. Πήγαινε για τρέξιμο το πρωί και κάνε ένα μάθημα γιόγκα το απόγευμα ή παρακολούθησε ένα μάθημα spinning το πρωί και κάνε βάρη το απόγευμα. 

Είναι καλό να έχεις στο μυαλό σου ότι η διπλή προπόνηση θα σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες στη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, φρόντισε να δίνεις στον οργανισμό σου αρκετή πρωτεΐνη αλλά και υγιεινούς υδατάνθρακες για να μπορείς να ανταπεξέλθεις.  Οι ημέρες της ξεκούρασης είναι επίσης πολύ σημαντικές. Έτσι, προσπάθησε να χαλαρώνεις δύο ημέρες την εβδομάδα έτσι ώστε να δίνεις την ευκαιρία στους μύες σου να αναρρώνουν και να δυναμώνουν.

Γράφτηκε από Αμαλία Βάγια

Πηγή: faysbook.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial