Διατροφή Ενημέρωση

Πως θα διαχειριστείς τα αρνητικά σχόλια για το βάρος σου

“Κάθε φορά, πρώτη φορά”… την έχεις δει αυτή την ταινία;

Πρόκειται για μια ταινία που πρωταγωνιστεί η Drew Barrymore και το στόρι έχει ως εξής. Η Drew μετά από ένα ατύχημα την ημέρα των γενεθλίων της παθαίνει την αμνησία του 24ωρου. Η μνήμη της διαρκεί μόνο 24 ώρες και κάθε μέρα που ξυπνάει νομίζει ότι είναι τα γενέθλιά της. Όσοι κατά καιρούς δέχονται αρνητικά σχόλια για το βάρος μπορούν να ταυτιστούν με αυτή την ταινία. Κάθε φορά, τα ίδια σχόλια, πληγώνουν το ίδιο. Όσο και να το έχουν δουλέψει μέσα τους και όσο και αν έχουν προσπαθήσει να χάσουν τα αναθεματισμένα τα κιλά.

Προσωπικά αυτό με θυμώνει πολύ. Εδώ και δέκα χρόνια που δουλεύω με ανθρώπους που προσπαθούν να χάσουν βάρος, όταν αυτοί δέχονται κάποιο αρνητικό σχόλιο, μέσα μου ξυπνάει ο πολεμιστής! Μου έρχεται να πιάσω αυτόν που τα λέει και να… ας μη το σχολιάσω καλύτερα. Όμως αυτό δεν είναι λύση. Σίγουρα δεν είναι σωστό το σώμα οποιουδήποτε ανθρώπου να αποτελεί στόχαστρο κακόβουλων σχολίων. Το βίωσα πρόσφατα μέχρι να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης. Δυστυχώς στις μέρες μας είναι δύσκολο να αποτρέψεις κάποια πράγματα από το να συμβαίνουν (εκτός αν βάλεις φίμωτρο σε μερικούς… αλλά νομίζω ότι δεν είναι νόμιμο κάτι τέτοιο). Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να ανακαλύψουμε στρατηγικές που ξεπερνούν την αμνησία του 24ώρου. Δηλαδή πράγματα τα οποία θα μας βοηθήσουν στο να μην πληγωνόμαστε ΚΑΘΕ φορά που κάποιος κάνει αρνητικά σχόλια για εμάς.

Στην ίδια ταινία η Drew κάποια στιγμή πηγαίνει σε ένα κέντρο αποκατάστασης για άτομα με προβλήματα μνήμης και εκεί είναι ένας τύπος που έχει τη μνήμη του λεπτού. Του λένε κάτι και σε ένα λεπτό το ξεχνάει! Επειδή τα κακόβουλα σχόλια μας επηρεάζουν παραπάνω από ένα λεπτό και δεν έχουμε τη δυνατότητα να τα ξεχνάμε.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial