Πρόσωπα

‘Στο τέλος του προγράμματος προπονήσεων, λίγο πριν τον αγώνα, το πίστεψα κι εγώ!’

Επίκεντρο των adidas Runners Athens φέτος στον 7ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, συγκεντρώνοντας την υποστήριξη και τη θετική ενέργεια όλων των μελών του μεγαλύτερου running community της πόλης, ήταν το γυναικείο running team των adidas Runners Athens, ‘GIRLS TAKE CHARGE’. Τα κορίτσια απέδειξαν ότι με συστηματική δουλειά και ολοκληρωμένη καθοδήγηση και υποστήριξη ο καθένας μπορεί να πετύχει το στόχο του μέσα στην κοινότητα των adidas Runners.

Η ομάδα ‘GIRLS TAKE CHARGE’, δημιουργήθηκε 2 μήνες πριν τον Ημιμαραθώνιο ως ένα special project της adidas στο πλαίσιο των adidas Runners Athens. 12 γυναίκες έως 30 ετών κάθε επιπέδου, με λίγη ή καθόλου running ή αθλητική εμπειρία, προπονήθηκαν εντατικά για τη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων με στόχο να  την ολοκληρώσουν σε λιγότερο από 30 λεπτά. Μέσα από ένα dedicated πλάνο προπονήσεων με εβδομαδιαία ειδικά runs και αποκλειστικά workouts, αλλά και με συνεχή επικοινωνία και υποστήριξη με τους Coaches και τους Captains των adidas Runners Athens, οι ‘GIRLS TAKE CHARGE’ αγωνίστηκαν, πετυχαίνοντας τον στόχο τους.

Μία από τις κοπέλες που πέτυχαν το στόχο ήταν η Μαίρη Κατεγιάννη, η οποία τερμάτισε σε χρόνο 28:03.

Πότε ξεκίνησες το τρέξιμο και πώς βρέθηκες στους adidas Runners Athens; Ήθελες εξαρχής να βρεθείς στις GIRLS TAKE CHARGE, όταν το είδες να ανακοινώνεται;

Ξεκίνησα ακριβώς 2 χρόνια πριν, με τα 5χλμ του Ημιμαραθωνίου το 2016. Στους adidas runners με σύστησε μια φίλη (runner επίσης), η οποία με ενημέρωσε και για το girls take charge. Η ίδια τελικά δεν κατάφερε να συμμετέχει και έχει ζηλέψει μαθαίνοντας για τις προπονήσεις μας και το  κλίμα που υπάρχει μεταξύ μας.

Πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις τελικά να σπάσεις τα 30 λεπτά στα 5 χιλιόμετρα;

Παρόλο που δεν το θεωρούσα πιθανό σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, λίγες μέρες πριν τον αγώνα είμαι σίγουρη!

Πώς σε βοήθησαν οι coaches και οι captains στην πορεία προς αυτόν σου τον στόχο;

Πέρα από τη σωματική προπόνηση – η οποία ήταν πολύ πολύ έντονη-  έπαιξε σημαντικό ρόλο και η εμψύχωση και η θετική ενέργεια των coaches και των captains. Είμαι από τις ‘αργές’ κοπέλες της ομάδας, αλλά εξαρχής έδειχναν να πιστεύουν ότι θα τα καταφέρω και με βοήθησαν να δίνω κάθε φορά το καλύτερο που μπορούσα. Και μέχρι το τέλος το πίστεψα κι εγώ.

 Πώς θα νιώσεις για τον εαυτό σου αν τελικά τα καταφέρεις;

Περήφανη! Θα έχω κίνητρο για τον επόμενο στόχο. Ικανοποιημένη που τα κατάφερα σε αυτή την προσπάθεια με την υποστήριξη από τους adidas Runners και τις υπόλοιπες runners.

Πώς θα περιέγραφες τα συναισθήματα που ένιωσες για τον εαυτό σου, κατά τη διάρκεια των προπονήσεων;

Εξαντλημένη πάντα, αλλά ικανοποιημένη με τον εαυτό μου γιατί κάθε φορά ξεπερνούσα και λίγο τα όριά μου.

Δες το βίντεο:

#GIRLSTAKECHARGE

#TAKECHARGEATHENS

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial