Πρόσωπα

‘Κατάλαβα ότι μπορώ να κάνω πράγματα που πριν φοβόμουν να δοκιμάσω’

Επίκεντρο των adidas Runners Athens φέτος στον 7ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, συγκεντρώνοντας την υποστήριξη και τη θετική ενέργεια όλων των μελών του μεγαλύτερου running community της πόλης, ήταν το γυναικείο running team των adidas Runners Athens, ‘GIRLS TAKE CHARGE’. Τα κορίτσια απέδειξαν ότι με συστηματική δουλειά και ολοκληρωμένη καθοδήγηση και υποστήριξη ο καθένας μπορεί να πετύχει το στόχο του μέσα στην κοινότητα των adidas Runners.

Η ομάδα ‘GIRLS TAKE CHARGE’, δημιουργήθηκε 2 μήνες πριν τον Ημιμαραθώνιο ως ένα special project της adidas στο πλαίσιο των adidas Runners Athens. 12 γυναίκες έως 30 ετών κάθε επιπέδου, με λίγη ή καθόλου running ή αθλητική εμπειρία, προπονήθηκαν εντατικά για τη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων με στόχο να  την ολοκληρώσουν σε λιγότερο από 30 λεπτά. Μέσα από ένα dedicated πλάνο προπονήσεων με εβδομαδιαία ειδικά runs και αποκλειστικά workouts, αλλά και με συνεχή επικοινωνία και υποστήριξη με τους Coaches και τους Captains των adidas Runners Athens, οι ‘GIRLS TAKE CHARGE’ αγωνίστηκαν, πετυχαίνοντας τον στόχο τους.

Μία από τις κοπέλες που πέτυχαν το στόχο ήταν η Μαρία Καφκούλα, η οποία σημείωσε χρόνο 26:46

Πώς βίωσες τις προπονήσεις με τις GIRLS TAKE CHARGE από το ξεκίνημά τους και τι σε δυσκόλεψε περισσότερο;

 Οι προπονήσεις με τις GIRLS TAKE CHARGE ήταν μια αξέχαστη εμπειρία από την αρχή μέχρι το τέλος. Ήταν όλα πολύ καλά οργανωμένα ώστε να κάνουμε focus και να πετύχουμε τον στόχο μας. Οι coaches των adidas runners ήταν πάντα δίπλα μας,  να μας συμβουλεύουν και να μας ενθαρρύνουν σε κάθε μας προπόνηση. Δεν με δυσκόλεψε κάτι ιδιαίτερα λόγω των coaches, αφού όσο δύσκολη και να ήταν μια προπόνηση με την καθοδήγηση τους όλα ήταν πιο εύκολα.

 Περίγραψέ μας την καθημερινότητά σου. Είναι ‘κατόρθωμα’ για σένα να χωρέσεις μέσα και τις προπονήσεις σου και πώς τα καταφέρνεις;

 Έχω καθημερινά ένα πολύ απαιτητικό και κουραστικό πρόγραμμα που δεν μου αφήνει πολλά περιθώρια για ξεκούραση και χαλάρωση, για να κάνω πράγματα για εμένα. Οπότε μπορώ να πω πως ήταν κατόρθωμα να συμμετάσχω στις προπονήσεις. Νιώθω όμως πολύ περήφανη για τον εαυτό μου που τελικά τα κατάφερα. Επειδή όλο αυτό είναι πολύ ευχάριστο για μένα ξεχνάω και την κούραση και όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας μου. Είναι ο “τρόπος” μου να ξεκουράζομαι πνευματικά και να χαλαρώνω.

 Πώς βλέπεις τον εαυτό σου μέσα σε αυτό το 2μηνο προετοιμασίας; Πόσο εξελίχτηκες;

 Μετά από αυτό το 2μηνο των προπονήσεων μπορώ να πω οτι είναι μια περίοδος που νιώθω παρά πολύ καλά και πνευματικά και σωματικά. Κάτι πολύ σημαντικό είναι ότι νιώθω υγιής. Προφανώς και η εξέλιξη είναι πολύ μεγάλη αφού πλέον μπορώ και τρέχω αρκετά χιλιόμετρα με μεγαλύτερη άνεση. Χάρη στους adidas runners νιώθω δυνατή και έτοιμη για τον επόμενο στόχο μου.

 Πώς θα νιώσεις αν καταφέρεις να πετύχεις το στόχο σου;

 Θα με κάνει να πιστέψω στον εαυτό μου, ότι μπορώ να καταφέρω ό,τι κι αν βάλω στο μυαλό μου, ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο ή δύσκολο αρκεί να το προσπαθήσεις και να έχεις την κατάλληλη υποστήριξη όπως είχα εγώ από τους adidas Runners και τις υπόλοιπες runners.

 Πες μας τι ένιωσες για τον εαυτό σου μέσα από τις προπονήσεις των GIRLS TAKE CHARGE.

Κατάλαβα ότι μπορώ να κάνω πράγματα που πριν φοβόμουν να δοκιμάσω. Πίστεψα σε μένα, ένιωσα περήφανη…δυνατή…και ότι τελικά εμείς τα κορίτσια μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα!

Δες το βίντεο:

#GIRLSTAKECHARGE

#TAKECHARGEATHENS

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial