Ευεξία Υγεία

4 τρόποι να βγεις από την ρουτίνα

Έχει τύχει σε όλους κάποια φορά να έχουμε παγιδευτεί στη ρουτίνα μας: ξυπνάμε, πάμε στη δουλειά, κάνουμε μερικά θελήματα, τρώμε βραδινό και επαναλαμβάνουμε τα ίδια και την επόμενη μέρα. Τα θέλω και οι επιθυμίες μας (εκείνο το yoga session και το μασάζ που συνεχώς αναβάλλεις) συχνά πάνε πίσω εξαιτίας πιο πρακτικών και πιεστικών θεμάτων που ανακύπτουν.

Η αλήθεια όμως είναι ότι εσύ είσαι η πιο σημαντική επένδυση αν θες να ζήσεις μια υγιή, μακρά και με σημασία ζωή. Το να περιποιείσαι τον εαυτό σου είναι η μεγαλύτερη πράξη υγείας και δεν είναι καθόλου εγωιστική. Αν νιώθεις εξαντλημένη, δίχως κάτι να σε εμπνέει, θα “ρουφάς” την ενέργεια των γύρω σου, αλλά αν είσαι ενθουσιασμένη και είσαι προσηλωμένη στο στόχο σου, θα μπορείς να παρασύρεις μαζί και τους άλλους.

Εδώ θα δεις 4 τρόπους να επενδύσεις στον εαυτό σου ώστε να ενισχύσεις την ευτυχία, να βελτιώσεις την πνευματική και φυσική σου κατάσταση και να αποκτήσεις τελικά μια πιο ισορροπημένη ζωή.

Ίδρωσε: Να ασκείσαι καθημερινά

Η φυσική δραστηριότητα είναι μια από τις πιο εύκολες επενδύσεις που μπορείς να κάνεις για την υγεία σου. Επιπλέον, συνδέεται με τη μακροζωία και το μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης όλων των ασθενειών (από το διαβήτη και τα καρδιαγγειακά ως την αρθρίτιδα), το να ασκείσαι περισσότερο είναι το ίδιο ωφέλιμο και για το μυαλό και για το σώμα σου.

Μελέτες έχουν δέιξει ότι η τακτική άσκηση μπορεί να:

  • μειώσει το άγχος,
  • να βελτιώσει τη μνήμη και τη σκέψη,
  • να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου και
  • να τόσο αποτελεσματική για τη θεραπεία της κατάθλιψης όσο τα φάρμακα.

Επίσης, είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να μειώσεις τα επίπεδα της κορτιζόλης (η ορμόνη του στρες) από το σώμα σου, βοηθώντας σε να αντεπεξέλθεις καλύτερα με τις προκλήσεις της καθημερινότητας. Το καλύτερο μέρος; Δε χρειάζεται να τρέξεις Μαραθώνιο ή να κάνεις υψηλής έντασης άσκηση για να έχεις τα οφέλη της. Στην πραγματικότητα, η γιόγκα – που συνδυάζει κίνηση και τεχνικές αναπνοής – ίσως είναι η απόλυτη εξάσκηση μυαλού και σώματος.

Οι συστάσεις λένε ότι θα πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 30 λεπτά άσκηση κάθε μέρα για να επωφεληθείς , αλλά αν πραγματικά απολαμβάνεις τον τύπο άσκησης που κάνεις, είναι σίγουρο. Ο ιδρώτας είναι σημείο κλειδί – αλλά όχι αν δεν το χαίρεσαι και το απολαμβάνεις.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial