Ευεξία Υγεία

Γιατί είναι τέλειο να είσαι πρωινός τύπος;

1.Θα είσαι τέλειος στη δουλειά σου

Όσοι ξυπνάνε χωρίς να κάνουν αναβολή ένα εκατομμύριο φορές διαχειρίζονται καλύτερα την καριέρα τους. Οι ερευνητές στη Γερμανία βρήκαν ότι όσοι μπορούν να δουλεύουν τη νύχτα είναι πιο δημιουργικοί, αλλά οι πρωινοί τύποι συνήθως έχουν ανεπτυγμένη ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Οι ίδιες δεξιότητες σημαίνουν ότι οι πρωινοί άνθρωποι είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και τα ελαχιστοποιούν πριν γίνουν μεγαλύτερα προβλήματα – όλα όσα χρειάζεται να έχει κάποιος για να έχει μια υψηλή θέση. Ακούγεται σαν προαγωγή, έτσι;

2.Θα είσαι πιο αξιόπιστος

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να χρονοτριβεί και συχνά να χάνει τις προθεσμίες στη δουλειά, ή αν είσαι λίγο πιο κυκλοθυμικός από ότι ο ίδιος θα ήθελες για εσένα και οι συνεργάτες σου, τότε ίσως ξανασκεφτείς το ενδεχόμενο να ξυπνήσεις νωρίτερα. Σύμφωνα με μελέτη του American Academy of Sleep Medicine, ότι οι νυχτερινοί τύποι είναι λιγότερο αξιόπιστοι, λιγότερο συναισθηματικά σταθεροί και πιο πιθανό να έχουν εθισμούς. Αντί λοιπόν, να σχεδιάζεις ραντεβού αργά το βράδυ στο σινεμά, προτείνει να βγείτε μαζί για πρωινό τρέξιμο ή να πάρετε πρωινό μαζί πριν πάτε στο γραφείο.

3.Θα έχεις περισσότερη εγρήγορση

Οι επιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Alberta βρήκαν ότι όσοι είναι πρωινοί τύποι ο εγκέφαλός τους είναι περισσότερο αφυπνισμένος στις 9 π.μ., ιδανικό για τους καριερίστες. Εκείνοι που λειτουργούν καλύτερα μετά το απόγευμα, έχουν πικ στις 9 μ.μ. –  δεν είναι τόσο σπουδαίος χρόνος για να βγάζεις αναθέσεις ή να φτιάχνεις την τέλεια παρουσίαση. Και σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου του Toronto, οι πρωινοί τύποι τείνουν να κοιμούνται περισσότερο από τους βραδινούς, με αποτέλεσμα να έχουν περισσότερη ενσυναίσθηση, ένα πιο υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και μια πιο θετική στάση για τις ημερήσιες δραστηριότητες τους.

Καλά νέα: Μπορείς να αλλάζεις το πότε η εγκεφαλική σου λειτουργία πιάνει πικ με το να αλλάξεις σταδιακά την ώρα που ξυπνάς και την ώρα που κοιμάσαι. Για μια βδομάδα, πήγαινε για ύπνο 10 λεπτά νωρίτερα και να ξυπνάς 10 λεπτά νωρίτερα (χωρίς αναβολή!). Την επόμενη εβδομάδα, πρόσθεσε 10 περισσότερα λεπτά. Οι έρευνες δείχνουν ότι με το πέρασμα του χρόνου θα γίνει πρωινός τύπος, θα αλλάξεις τις συνήθειες σου και απολαύσεις τα οφέλη και στην υγεία σου και στον εργασιακό σου τομέα.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial