Ευεξία Υγεία

Πώς πρέπει να σκέφτεσαι για να κατακτήσεις τους fitness στόχους σου;

Πώς να χτίσεις την αυτοπεποίθηση σου για να βάλεις τους σωστούς στόχους και να τους ακολουθήσεις!

Σαν αθλητής θα πήγαινες από τα αποδυτήρια κατευθείαν στο μπαράκι; Αν είσαι έξυπνος όχι – επειδή αυτό θα είχε αποτέλεσμα να έχεις μειωμένες επιδόσεις και αυξημένη πιθανότητα να τραυματιστείς. Μπορεί το ρεκόρ που έχεις στο μυαλό σου να είναι ο απόλυτος στόχος, όμως πρώτα πρέπει να έχεις προετοιμαστεί για αυτή τη μεγάλη στιγμή. Το ίδιο ισχύει για κάθε τομέα της ζωής σου, από επαγγελματικά μέχρι προσωπικά ζητήματα το να υιοθετήσεις νέο υγιεινό τρόπο ζωής.

Το να γιορτάζεις τις μικρές νίκες θα δημιουργήσει το χάρτη για το που θες να πας μακροπρόθεσμα.
Το σύνδρομο της “ψεύτικης ελπίδας”

Για όλους εμάς που δεν είμαστε επαγγελματίες αθλητές, οι πρώτοι μήνες του χρόνου είναι συχνά το σημείο εκκίνησης και η αφετηρία των επαγγελματικών και fitness στόχων μας. Ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι αποτυγχάνουν να κατακτήσουν τους στόχους τους είναι επειδή πέφτουν θύματα του συνδρόμου της “ψεύτικης ελπίδας”.

Βιαζόμαστε, ανεβάζουμε ψηλά τον πήχη, έχουμε μεγάλες προσδοκίες και μετά τα παρατάμε όταν η πραγματικότητα κάνει την εμφάνιση της. Είναι τέλειο να είσαι αισιόδοξος και να έχεις στόχο να αποκτήσεις 6–pack ή να χάσεις 15 κιλά, αλλά συχνά δεν υπάρχει αληθινά σκοπός να τα χάσεις.

Οι πιο συχνά λανθασμένοι στόχοι είναι να υποστηρίζεις ότι θες αυτούς τους κοιλιακούς ή το συγκεκριμένο βάρος. Πολλοί νομίζουν ότι πρέπει να τα θέλουν επειδή έτσι το θέλει η κοινωνία, έτσι νομίζουν ότι θα αποκτήσουν την πολυπόθητη ευτυχία, θα γίνουν κοινωνικά αποδεκτοί και όλα τους τα προβλήματα θα εξαφανιστούν.

Ακόμα, κανένας μας δεν είναι πλήρως σίγουρος για το πώς τελικά θα αποκτήσεις τους περιβόητους κοιλιακούς. Η πληροφορία εκεί έξω μπορεί να είναι αντιφατική και να προκαλέσει σύγχυση, αν αναλογιστείς ότι ο καθένας από εμάς έχει διαφορετική φυσιολογία και τρόπο ζωής. Ακόμα και αν χάσουμε αυτά τα κιλά ή τα τετραγωνάκια στην κοιλιά αρχίζουν να φαίνονται, δε θα είναι αρκετό. Ακόμα, δε θα είσαι χαρούμενος. Θα έχεις μπει στο φαύλο κύκλο όπου ανεξαρτήτως του που βρίσκεσαι θα θες να χάσεις και άλλο βάρος και να δεις περισσότερο να “διαγράφονται” οι κοιλιακοί σου.

Η βιομηχανία της δίαιτας έχει εκμεταλλευτεί τη “ψεύτικη ελπίδα” για να σε παγιδεύσει σε προκλήσεις – 30 ημερών, γρήγορες αλλαγές, αποτοξινώσεις κ.α.

Είναι ωραίο να συμμετέχεις σε προκλήσεις 30 ημερών, ώστε να περιμένεις σα τρελός να έρθει η 30η μέρα και ήδη νιώθεις την αναστάτωση που σου προκαλεί η σκέψη ότι το μαρτύριο θα τελειώσει σύντομα.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial