Ευεξία Υγεία

Tips για να κάνεις τη μέρα σου πιο θετική

Ενίσχυσε την παραγωγικότητά σου

Εύκολο: Κάνε κάτι που αγαπάς. Οι καλύτερες πρωινές συνήθειες περιλαμβάνουν έναν καλό λόγο για να σηκωθείς από το κρεβάτι. Είτε είναι ένας πολύ καλός καφές, ένα χορταστικό πρωινό, η πρωινή σου αγαπημένη εκπομπή στην τηλεόραση ή ένα workout που σου αρέσει, θα κάνει πιο λαμπερή τη μέρα σου και θα έχεις ένα θετικό και παραγωγικό ξεκίνημα.

Αναβάθμιση: Σταμάτα να πατάς αναβολή. Ο ύπνος που κάνεις όταν πατάς την αναβολή κάθε 10 λεπτά είναι πολύ κακής ποιότητας από ότι αν κοιμόσουν επιπλέον 30 λεπτά. Επιπλέον, μειώνεται η δύναμη της θέλησης να σηκωθείς από το κρεβάτι. Αν η ώρα που σηκώνεσαι το πρωί δεν είναι διαπραγματεύσιμη, θα σώσεις χρόνο και ενέργεια από το να τσακώνεσαι με τον εαυτό σου όταν τελικά καταφέρεις να σηκωθείς από το κρεβάτι, κρατώντας τη θέληση σου για άλλα πιο σημαντικά πράγματα.

Ξύπνα τον μεταβολισμό σου

Εύκολο: Πιες άφθονα υγρά. Νερό, καφές ή όλα! Σε μια μελέτη με 12 υγιείς, φυσιολογικού σωματικού βάρους ενήλικες φάνηκε ότι το να πιεις περίπου 450 ml νερό αυξάνει το μεταβολισμό σου κατά 30%, ενώ άλλη μελέτη έδειξε ότι ο καφές έχει βραχυπρόθεσμη ενισχυτική επίδραση.

Αναβάθμιση: Φάε ένα ισορροπημένο πρωινό. Αυτή η μελέτη βρήκε ότι το να τρως πρωινό δεν επηρεάζει άμεσα το βασικό μεταβολικό ηρεμίας, αλλά εκείνοι που τρώνε πρωινό είναι περισσότερο πιθανό να καίνε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας μέσω της φυσικής δραστηριότητας. Επίσης, το πρωινό σε κρατά ικανοποιημένο σωματικά, αλλά βοηθά και τη συγκέντρωση καθώς και να τρως συνειδητά.

Να είσαι περισσότερο συνειδητοποιημένος

Εύκολο: Άλλαξε την καθημερινή πρωινή ρουτίνα σου σε μια πιο συνειδητοποιημένη στιγμή. Η συνειδητότητα αναπτύσσει την ικανότητα να στρέφεις την προσοχή σου σε όλες τις πτυχές της ζωής σου και χαρακτηρίζεται από τη συμμετοχή στη στιγμή. Δώσε στον εαυτό σου λίγο χρόνο να ολοκληρώσει την πρωινή σου προετοιμασία, όπως το να βαφτείς ή να κάνεις τα μαλλιά σου. Το θέμα δεν είναι να το κάνεις πιο αργά, αλλά να βγεις από τον αυτόματο πιλότο και να είσαι απόλυτα παρών με το σώμα και τις σκέψεις σου στην παρούσα στιγμή. Aκόμα σου φαίνεται δύσκολο; Επικεντρώσου στις αισθήσεις σου: τη μυρωδιά των προϊόντων περιποίησης μαλλιών, τη ζέστη του σεσουάρ κ.λ.π.

Αναβάθμιση: Δοκίμασε μια άσκηση αναπνοής πριν σηκωθείς από το κρεβάτι. Όταν ξυπνάς, χωρίς να προσπαθείς να αλλάξεις τον τρόπο που αναπνέεις, στρέψε την προσοχή σου πρώτα στην άκρη της μύτης σου. Καθώς εισπνέεις, ακολούθησε την ανάσα σου στο πίσω μέρος του λαιμού σου μέχρι κάτω τα πνευμόνια σου. Καθώς εκπνέεις, κάνε το ίδιο αντίστροφα. Στην παύση μεταξύ της εισπνοής και της εκπνοής, στρέψε την προσοχή σου στο διάφραγμα, νιώσε τη συστολή καθώς εκπνέεις και νιώσε την αναπνοή σου όταν ρέει, μέσω του λαιμού σου και έξω έπειτα από τη μύτη ή το στόμα σου. Πιθανόν να συνεχίσεις να παρατηρείς απλά την ανάσα σου για μερικά λεπτά ή επέλεξε να παρατηρείς πώς οι ώμοι σου, τα πόδια σου και το μυαλό σου δραστηριοποιούνται αργά και ενεργοποιούνται καθώς αναπνέεις.

Ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή σου

Εύκολο: Δημιούργησε παράγοντες που επηρεάζουν την αυτοπεποίθηση σου. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν κυριολεκτικά να θέσουν τον εγκέφαλο μας σε λειτουργία αυτοπεποίθησης. Βρες κάτι που μπορείς να δεις, να ακουμπήσεις, να νιώσεις ή να ακούσεις πώς συνδέεται με την ώρα που ένιωσες αυτοπεποίθηση και ασφάλεια – είτε ήταν ένα τραγούδι ή μια φωτογραφία.

Αναβάθμιση: Πάρε μερικές βαθιές αναπνοές. Είτε είναι πριν πας για ύπνο, είτε όσο περιμένεις τον καφέ σου να ετοιμαστεί ή όταν περιμένεις στο φανάρι, επικεντρώσου στις εισπνοές και τις εκπνοές σου. Άφησε το οξυγόνο να μπει στο σώμα σου. Η σκόπιμη, βαθιά αναπνοή τροφοδοτεί επίσης τα κέντρα αυτοπεποίθησης στον εγκέφαλο.

Ακολούθησε τη διατροφή σου

Εύκολο: Πιες ένα ποτήρι νερό πριν το πρωινό (και κάθε γεύμα σου). Η δίψα και η πείνα είναι πολύ δύσκολο να τα ξεχωρίσεις. Όταν συνηθίσεις να πίνεις νερό με το που ξυπνάς, θα αρχίσεις να το ζητάς μετά από λίγο καιρό. Επιπλέον, θα σε βοηθήσει να επιλέξεις να φας τη βρώμη ή αυγά αντί για κάποιο γλυκό μάφιν ή επεξεργασμένα δημητριακά.

Αναβάθμιση: Πρόσθεσε πρωτεΐνη στο πρωινό σου. Προσθέτοντας τα δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηροί καρποί, αυγά, ημιάπαχα γαλακτοκομικά και άπαχη πρωτεΐνη στο πρωινό σου, για να ένα ισορροπημένο γεύμα πλήρες σε πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη πέπτεται με πιο αργό ρυθμό από τα άλλα τρόφιμα και βοηθάει στο να μένεις για περισσότερη ώρα χορτάτος.


Πηγή: fitnessmagazine.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, απόφοιτη Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, M.Sc. στην Κλινική Διατροφή, Τηλέφωνο: 6984515475, E-mail: maria.mentzelou@hotmail.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial