Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
28 Απρ 14 ← πίσω

Η επιλογή συμπληρώματος διατροφής

Αν έχετε ήδη αποφασίσει ότι πρέπει να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής με μέταλλα ή/και βιταμίνες αλλά δεν ξέρετε ποιο να διαλέξετε εμείς θα σας συμβουλεύαμε τα παρακάτω. Πριν προχωρήσουμε στον οδηγό οφείλουμε να πούμε πως πολλές φορές τα συμπληρώματα διατροφής είναι από άχρηστα έως και επικίνδυνα. Πάντα να θυμάστε ότι η σωστή διατροφή έρχεται σε πρώτη μοίρα και σε αυτή να βασίζεστε. Αυτό το άρθρο δεν έχει σκοπό να σας προτρέψει να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής αλλά να σας οδηγήσει στο σωστό για την περίπτωση σας συμπλήρωμα διατροφής. Για να σας ωφελήσει κάποιο συμπλήρωμα διατροφής δεν έχει σημασία μόνο να είναι το σωστό για την περίπτωση σας αλλά και να το χρησιμοποιείται με σωστό τρόπο. Αναλυτικά:

 

  • Διαλέξτε ένα συμπλήρωμα με βιταμίνες και μέταλλα κοντά στην ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα. Μην περιμένετε να βρείτε σε κανένα σκεύασμα 100% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας για το Ασβέστιο και το Μαγνήσιο γιατί αυτά τα μέταλλα είναι πολύ ογκώδη για να χωρέσουν σε ένα χαπάκι.
  • Μην πάρετε κάποιο σκεύασμα το οποίο περιέχει υπερβολικές δόσεις βιταμινών και μετάλλων. Ιδιαίτερα για τα μέταλλα η υπερβολική ποσότητα ενός μετάλλου μπορεί να αναστείλει την θετική δράση κάποιου άλλου. Για παράδειγμα η υπερβολική ποσότητα ψευδάργυρου εμποδίζει την απορρόφηση του χαλκού.
  • Διαλέξτε ένα συμπλήρωμα με βήτα-καροτένιο και όχι βιταμίνη Α. Το βήτα-καροτένιο είναι πρόδρομος της βιταμίνης Α και δρα και σαν αντιοξειδωτικό.
  • Προσέξτε τα συμπληρώματα που αγοράζετε να μην έχουν λήξει και αποθηκεύετε τα σε ξηρό και δροσερό μέρος.
  • Αγνοήστε ισχυρισμούς για φυσικές βιταμίνες. Αυτά τα συμπληρώματα είναι συνήθως μείγματα φυσικών και τεχνητών βιταμινών τα οποία δεν προσφέρουν κανένα όφελος. Η μόνη εξαίρεση αφορά τη βιταμίνη Ε την οποία θα πρέπει να παίρνουμε κυρίως σε φυσική μορφή.
  • Τα συμπληρώματα διατροφής που περιέχονται σε κάποιο αμυλούχο ή σακχαρώδες σκεύασμα δεν προσφέρουν κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα 
  • Η τιμή ενός σκευάσματος δεν ανταποκρίνεται πάντα και στην ποιότητα του. Ένα ακριβό σκεύασμα δεν σημαίνει ότι είναι πάντα και το καλύτερο. Μπορεί μια εταιρία λόγο ονόματος να είναι πιο ακριβή αλλά στην ουσία το σκεύασμα να περιέχει τα ίδια συστατικά με ένα άλλο φθηνότερο.
  • Προτιμήστε σαφώς ένα σκεύασμα που έχει ένδειξη ότι έχει περάσει το τεστ διάλυσης 45 λεπτών. Ένα συμπλήρωμα διατροφής δεν έχει καμιά αξία εάν δεν μπορεί να αφομοιωθεί από τον οργανισμό κάτι που πιστοποιεί αυτό το τεστ.

 

Τελειώνοντας να σημειώσουμε ότι για καλύτερη αφομοίωση του συμπληρώματος από τον οργανισμό να το παίρνεται μαζί ή μετά από κάποιο γεύμα.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News