Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
30 Μάρ 14 ← πίσω

Ασβέστιο και βιταμίνη D: Η σχέση τους με την σωματική άσκηση

Η λήψη ασβεστίου και βιταμίνης D πριν από την σωματική άσκηση, πιθανώς επηρεάζει τον τρόπο οποίο τα οστά προσαρμόζονται στην άσκηση, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στην 95η Ετήσια Συνάντηση της Αμερικανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρίας, στο Σαν Φραντζίσκο.



Όπως δηλώνει η Vanessa D. Sherk, PhD, ερευνήτρια της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, «Ίσως να είναι ο κατάλληλος χρόνος που θα πρέπει να χορηγείται συμπλήρωμα του ασβεστίου και όχι απλά η ποσότητα του συμπληρώματος, αυτό  που επηρεάζει το πώς ο σκελετός προσαρμόζεται προς την άσκηση».


Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι, έντονη άσκηση επί ένα έτος συνοδεύεται από ουσιαστική μείωση της πυκνότητας των μετάλλων των οστών, ανάμεσα σε ποδηλάτες υψηλού επιπέδου. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι, αυτή η απώλεια στα οστά θα μπορούσε να οφείλεται στην απώλεια ασβεστίου κάτι διάρκεια της άσκησης. Καθώς πέφτει το επίπεδο του ασβεστίου στο αίμα, οι παραθυρεοειδείς αδένες παράγουν περίσσεια παραθορμόνης, η οποία μπορεί να κινητοποιήσει ασβέστιο από το σκελετό.
alt
























 

Στη μελέτη αυτή, οι ερευνητές βρήκαν ότι, μια μείωση του ασβεστίου στο αίμα που προκαλείται από έντονη άσκηση εμφανιζόταν είτε τα συμπληρώματα ασβεστίου λαμβάνονταν πριν είτε μετά από την άσκηση. Όμως η χορήγηση συμπληρωμάτων πριν από την άσκηση, είχαν αποτέλεσμα λιγότερη πτώση του ασβεστίου. Αν και δεν ήσαν στατιστικά σημαντικά, τα επίπεδα της ορμόνης του παραθυρεοειδούς αδένα, αυξήθηκαν ελαφρά, λιγότερο ανάμεσα στους ποδηλάτες που έλαβαν ασβέστιο πριν από την άσκηση.



www.ygeiaonline.gr

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News