Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
18 Αυγ 13 ← πίσω

Το ρόδι και τα οφέλη του για τον ανθρώπινο οργανισμό

Το ρόδι είναι ένας καρπός ο οποίος, από την αρχαιότητα, έπαιζε ρόλο στη ζωή των ανθρώπων. Στην αρχαία Ελλάδα, αλλά και στην Αίγυπτο και στην Κίνα, θεωρείτο ο καρπός της γονιμότητας, της καλοτυχίας και της ευημερίας. Μέχρι τη σύγχρονη εποχή έχει φτάσει και διατηρείται το έθιμο να σπάμε ρόδι την Πρωτοχρονιά για την καλή χρονιά και για καλή τύχη, αλλά και οι νύφες να το πετούν στους γάμους για να τους φέρει καλή ζωή.


Αυτός ο τυχερός καρπός, όμως, δεν συνδέεται μόνο με την καλοτυχία αλλά και με την καλή υγεία, αφού είναι πλούσιος σε πλήθος βιταμινών (A, C, E και φυλλικό οξύ), σε κάλιο, σε σίδηρο και σε φυτικές ίνες. Όπως έχει καταδειχθεί από έρευνες, η κατανάλωση ροδιού μπορεί να καλύψει το 25% των ημερήσιων αναγκών ενός ενήλικα σε φυλλικό οξύ και το 40% σε βιταμίνη C.


Επίσης, η ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση –κατά τρεις φορές μεγαλύτερη από εκείνη του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού– το καθιστά ιδανικό αντιοξειδωτικό κι αυτό είναι το πιο ισχυρό του «όπλο». Η πλούσια περιεκτικότητα του ροδιού σε τανίνες, ανθοκυανίνες και ελλαγικό οξύ το καθιστούν ιδανικό για την προστασία του οργανισμού μας από τις αρνητικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών που σχηματίζονται καθημερινά. Επιπροσθέτως, αυτές οι αντιοξειδωτικές ουσίες προστατεύουν τα αιμοφόρα αγγεία και το καρδιαγγειακό σύστημα, αφού μειώνουν τις καταστρεπτικές επιδράσεις της κακής χοληστερόλης. 


Επίσης, ο χυμός του ροδιού έχει αποδειχθεί πως έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, καθώς το απόσταγμά του σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα. Αυτό κατέδειξε έρευνα που πραγματοποίησαν Αμερικανοί ερευνητές, όπως και στο ότι συμβάλλει και στην πρόληψη διαφόρων ειδών καρκίνου όπως του μαστού, του προστάτη, του δέρματος και στην επιβράδυνση της ανάπτυξης και της εξέλιξής τους.


Επιπλέον ιδιότητες του ροδιού είναι η μείωση της αρτηριακής πίεσης, η προστασία από εγκεφαλικές βλάβες, η βελτίωση της στυτικής λειτουργίας στους άντρες, η θεραπεία της χρόνιας διάρροιας, της δυσεντερίας και των αιμορραγιών και η αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας. Τέλος, είναι ένα πολύ καλό καθαριστικό και αντιρυτιδικό για το δέρμα, αλλά χρησιμοποιείται αποτελεσματικά και για την αντιμετώπιση των εγκαυμάτων.







ygeia24.com

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News