Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
15 Οκτ 14 ← πίσω

Υπάρχει στρατηγική του αδυνατίσματος;

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό The American Journal of Clinical Nutrition, υπάρχουν αρκετές, αποτελεσματικές στρατηγικές οι οποίες είναι διαθέσιμες για τα άτομα που επιθυμούν να αποφύγουν την εκ νέου αύξηση του βάρους τους, μετά από μια επιτυχημένη δίαιτα.





Διάφορα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας, υποκατάστατα γευμάτων και μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, μπορεί να βοηθήσουν στη διατήρηση της απώλειας βάρους.

Η μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του τμήματος Κλινικής Επιδημιολογίας και του Κέντρου Παχυσαρκίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Karolinska, προσφέρει πολύτιμες γνώσεις σχετικά με το τι είναι, χωρίς αμφιβολία, η μεγαλύτερη πρόκληση για οποιονδήποτε προσπαθεί να χάσει βάρος: Πώς να μειώσει την επαναφορά του βάρους και να διατηρήσει το χαμηλότερο βάρος σώματος, μετά τη φάση της απώλειας του βάρους.


Όπως δηλώνει ο ερευνητής Dr. Erik Hemmingsson, "Το σώμα διαθέτει πολυάριθμους αμυντικούς μηχανισμούς κατά της απώλειας βάρους, όπως είναι η αυξημένη όρεξη, ο χαμηλός μεταβολισμός ενέργειας και η επάνοδος στις παλιές συνήθειες. Εάν δεν υπήρχε το πρόβλημα της επαναφοράς στο ίδιο βάρος, δεν θα ήταν δύσκολο να θεραπευθεί εύκολα η παχυσαρκία. Κατά τη διάρκεια των περασμένων ετών, υπήρξαν αρκετές μέθοδοι που διευκόλυναν τον μακροχρόνιο έλεγχο του βάρους, και έτσι τώρα η βάση δεδομένων είναι αρκετά μεγάλη, ώστε να γίνει μια συστηματική αξιολόγηση των μελετών που υπάρχουν".


Από τη μελέτη όλων των ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί, οι ερευνητές τονίζουν ότι, την καλύτερη αποτελεσματικότητα για την σταθεροποίηση του βάρους, προσφέρουν, τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας, τα υποκατάστατα γευμάτων με μορφή σκόνης και η δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες. Επίσης, αποτελεσματικές είναι και οι τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, αλλά τα δεδομένα προέρχονται από μόνο μια μελέτη.


Τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας, δυστυχώς, φέρουν τον κίνδυνο των ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων. Έτσι, τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα αποσύρθηκαν τελείως από την αγορά, πριν από λίγα χρόνια. Από την άλλη πλευρά, τα προϊόντα υποκατάστασης γεύματος καθώς και οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, είναι αποτελεσματικά και διαθέσιμα για τον καθένα.

alt




















Ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα ήταν ότι, η άσκηση δεν είχε ξεκάθαρο αποτέλεσμα επάνω στην διατήρηση της απώλειας βάρους. Όμως, η αιτία θα μπορούσε να είναι ότι μια από τις μελέτες που περιλήφθηκαν, μελετούσε σχετικά άρρωστους ασθενείς με σοβαρές παθήσεις των αρθρώσεων οι οποίοι υποβάλλονταν σε ειδική φυσιοθεραπεία.


Σε μια άλλη μελέτη, στην οποία οι συμμετέχοντες εξασκούνταν με ένα πιο φυσιολογικό τρόπο, τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια με το να ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες. Τα συμπληρώματα της διατροφής, δεν είχαν καμία επίδραση επάνω στη μείωση της επαναφοράς του βάρους.



Πηγή: Υγείαonline.gr

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News