Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
11 Ιουν 14 ← πίσω

Μουντιάλ 2014: Έντυσαν Κασάνο τον Ιησού!

Σάλο προκάλεσε στις τάξεις της καθολικής αρχιεπισκοπής στο Ρίo Ντε Τζανέιρο και όχι μόνο διαφημιστικό σποτ της RAI για το Μουντιάλ.

Μουντιάλ 2014: Έντυσαν Κασάνο τον Ιησού! (video)

Στο επίμαχο διαφημιστικό μήνυμα της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης, αφού εικονίζονται παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο στους δρόμους της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης, εν συνεχεία προβάλλεται το γνωστό τεράστιο άγαλμα του Ιησού να φοράει τη θαλασσιά φανέλα της εθνικής Ιταλίας με το νούμερο δέκα στην πλάτη. Πρόκειται για την εμφάνιση του 31χρονου διεθνούς επιθετικού της Πάρμα, Αντόνιο Κασάνο.


Για την τηλεοπτική διαφήμιση του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα ξεκινήσει την Πέμπτη (12/06) στη Βραζιλία, εκφράστηκε αρνητικά αρχικά το ιταλικό καθολικό περιοδικό«Famiglia Cristiana». Υψηλόβαθμοί κληρικοί άφησαν να διαρρεύσει ότι και το Βατικανό είναι έντονα ενοχλημένο από την εν λόγω διαφημιστική ιδέα. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, μάλιστα, το θέμα έχει πάρει πλέον και οικονομικές διαστάσεις. Η εφημερίδα «Il Fatto Quotidiano» αναφέρει ότι η καθολική αρχιεπισκοπή του Ρίου Ντε Τζανέιρο είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη απαιτώντας επτά εκατομμύρια ευρώ για παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων του διεθνούς φήμης αγάλματος.


Η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων της RAI, Koστάντσα Εσκαπλόν, περιορίστηκε να δηλώσει ότι «το θέμα θα τύχει οπωσδήποτε περαιτέρω εξέτασης σε βάθος», αλλά δεν θέλησε να προβεί σε επιπλέον σχόλια. Από την πλευρά του, ο ιερέας των κεντρικών γραφείων της RAI, πατέραςΑντόνιο Ιντεργκουλιέλμι, προσπάθησε να κρατήσει διπλωματική στάση: «Η εικόνα του αγάλματος του Ρίο Ντε Τζανέιρο με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας μπορεί όντως να μοιάζει κάπως βλάσφημη. Δεν θα το μπέρδευα, όμως, με οικονομικές διεκδικήσεις. Καλύτερα να αποσυρθεί το σποτ, αλλά θα μπορούσε να θεωρηθεί αρκετή και μια επιστολή στην οποία η τηλεόραση να αναγνωρίζει το λάθος της».




onsports.gr

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News