Athens Marathon EXPO
Αρχική Γυμναστική Διατροφή Υγεία Lifestyle Βίντεο Events Επικοινωνία
RunningNews.gr - Τα παντα για το τρέξιμο No Pain Just Gain
29 Αυγ 14 ← πίσω

Εξαφανίζοντας το λίπος με τις κατάλληλες τροφές

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι το αδυνάτισμα συνδυάζεται απόλυτα με την απώλεια κιλών. Λάθος! Αν χάνουμε κιλά, αλλά ταυτόχρονα δεν μειώνουμε το περιττό λίπος του σώματός μας… τότε χάνουμε πολύτιμο μυϊκό ιστό και υγρά. Ας δούμε πώς μπορούμε να περιορίσουμε τα ποσοστά λίπους στο σώμα μας με την κατάλληλη διατροφή.


Ο καφές
Οι λάτρεις του καφέ μπορούν να ησυχάσουν… καθώς ο καφές βρίσκεται δίπλα τους για να καίει λίπος! Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι «Παν μέτρον άριστον»! Ένα – δύο καφεδάκια χωρίς ζάχαρη την ημέρα είναι αρκετά για να προσφέρουν στον οργανισμό την αναγκαία αντιοξειδωτική ποσότητα. Ο καφές λειτουργεί διουρητικά και θερμογενετικά, γεγονός που συμβάλλει στη γρήγορη καύση του λίπους. Προσοχή όμως! Η υπερβολική καφεΐνη είναι ικανή να δημιουργήσει ταχυπαλμίες, αύξηση της πίεσης και πονοκεφάλους.



Το γκρέιπφρουτ
«Μισό γκρέιπφρουτ την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα!» Σύμφωνα με μελέτες στην Καλιφόρνια, αν κόψετε μισό γκρέιπφρουτ και το καταναλώσετε πριν το γεύμα σας… μπορεί να βοηθήσει στο να χάσετε μέχρι και μισό κιλό την εβδομάδα. Πρωταγωνιστής στη διαδικασία είναι η πηκτίνη, μια ειδική ίνα που συμβάλλει στη λιποδιάλυση. Πέρα όμως από αυτό, το γκρέιπφρουτ είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και γαλακτοματοποιητές που ισορροπούν το λίπος, το κάλιο και τη χοληστερίνη του οργανισμού. Άλλωστε, το συγκεκριμένο φρούτο δεν  έχει καθόλου λίπος.



Τα αχλάδια
Έρευνες στο πανεπιστήμιο του Ρίο Ντε Τζανέιρο απέδειξαν ότι όσες γυναίκες έβαζαν στη διατροφή τους 3 αχλάδια την ημέρα κατάφεραν να μειώσουν τις συνολικές θερμίδες της ημέρας. Με άλλα λόγια, έχαναν περισσότερα κιλά από όσες έλεγαν «όχι» στα αχλάδια. Και όμως, το αχλάδι σταματά την όρεξη μας λόγω των διαιτητικών ινών του που χορταίνουν αμέσως τον οργανισμό. Καλό είναι να μην αφαιρείτε τη φλούδα του, αφού διαθέτει σημαντικά ιχνοστοιχεία.



Τα φασόλια
Το ειδικό άμυλό των φασολιών, γνωστό και ως “Resistant Starch” έχει την ικανότητα να καίει το λίπος γρήγορα. Ειδικοί στο Κολοράντο απέδειξαν ότι η ενσωμάτωσή τους στο μεσημεριανό ή το βραδινό, δίνει την ευκαιρία στο σώμα να κάψει 25% περισσότερο λίπος από το συνηθισμένο. Ακόμα και ένα φλιτζάνι φασόλια είναι αρκετό για να σας κρατήσει μακριά από το περιττό λίπος!



Οι πιπεριές
Είναι γνωστό ότι οι καυτερές τροφές ενεργοποιούν το μεταβολισμό λόγω της θερμότητας που προκαλούν! Οι πιπεριές αποτελούν ένα από αυτά τα αγαθά που καίνε το λίπος ευκολότερα. Ας μην ξεχνάμε, παράλληλα, ότι ανεξάρτητα από το χρώμα τους, είναι γεμάτες με φυσικές ίνες που δημιουργούν μια πληρότητα στο στομάχι για μεγάλο διάστημα…




briefingnews.gr
Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Σχόλια αναγνωστών
Διαβάστε περισσότερα επίκαιρα θέματα
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Ρεβίθια σούπα
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Τι είναι το νάτριο; Που βοηθάει στον οργανισμό; , fitvpaddiction, Βίβιαν Δράκου, Πόλυ Χατζόγλου
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Ενημέρωση Γκρέιπφρουτ κατά των καρδιακών ασθενειών
14 Σεπ 15 - Υγεία - Ενημέρωση Πώς μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει με την ακράτεια; , Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος
14 Σεπ 15 - Διατροφή - Συνταγές Κοτόπουλο με γιαούρτι και μουστάρδα
14 Σεπ 15 - Γυμναστική - Δραστηριότητες Ποδήλατο Παντού!
Nutrinews


Events


www.FitnessPulse.gr - Ο παλμός του fitness χτυπάει εδώ - Γυμναστική, Διατροφή, Υγεία, Lifestyle
Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε σχετικο με fitness στο info [at] fitnesspulse [dot] gr

SportsWeb.gr Network: RunningNews.gr - trinews.gr - Runster.gr - Energy Races - duathlon.gr - Nutrition News