Γυμναστική Όργανα γυμναστικής

Αν δεν κάνεις foam roller, ξεκίνησέ το

Είτε το κάνεις πριν το τρέξιμο, είτε ως μέρος της αποκατάστασής σου, πολλές φορές έχεις σκεφτεί να σταματήσεις το foam roller επειδή πονάς υπερβολικά.

Το ζήτημα για όσους πολύ επιμελώς ασχολούνται είναι ότι το κάνουν γιατί από κάποιον το άκουσαν. Έχεις παρατηρήσει τα αποτελέσματα στους μύες σου και είπες να το συνεχίσεις; Έχεις αναρωτηθεί όμως πώς γίνεται να βοηθάει;

Τα πλεονεκτήματα του foam rolling ποικίλουν από τα να προθερμάνουν τους μύες σου μέχρι να σε βοηθήσουν στην αποκατάσταση.

Έρευνες έχουν δείξει ότι μετά από το foam rolling, ο μυς μπορεί πιο “ξεκούραστα” να είναι αποδοτικός, όπως και ότι μειώνει την καθυστερημένη έναρξη του μυϊκού πόνου.

Ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Sports Physical Therapy, δείχνει ότι προάγει τη βραχυπρόθεσμη αύξηση στο εύρος κίνησης. Ακόμα, αυξάνει την ευλυγισία των μυών που σημαίνει ότι θα τους νιώθεις λιγότερο σφιχτούς και πιθανόν θα εκτελείς τα workouts σου καλύτερα, πιο αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ωστόσο, όλα αυτά τα ερευνητικά δεδομένα υστερούν σε μέγεθος από τη δημοφιλία που έχει πάρει η μέθοδος.

Μετάφραση: Χρειάζεται χρόνο και απαιτεί πολλά διαφορετικά βήματα για να φτάσεις σε συμπεράσματα και συστάσεις που να μπορούν ευρέως να γενικευθούν. Ακόμα, το foam rolling είναι μια πρόταση για προθέρμανση πριν από μια προπόνηση, για την βελτίωση της κινητικότητας και τη μείωση του πόνου.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial