Γυμναστική Προπόνηση

Kettlebell workout (Part 2)

Ακόμη να δοκιμάσεις τα kettlebells; Ενώ φαίνονται σαν απλοί αλτήρες, ο σχεδιασμός τους προκαλεί πάντα περισσότερη ανισορροπία και αστάθεια ενεργοποιώντας μυϊκές ίνες που ίσως να μην ήξερες ότι υπάρχουν. Την ίδια στιγμή που κάνεις μια προβολή π.χ. το στήθος και η πλάτη κάνουν συσπάσεις για να σταθεροποιήσουν ένα δράμι ψηλά πάνω από το κεφάλι. Εκείνη τη ώρα η καρδιά δέχεται αιτήσεις για αίμα από δύο διαφορετικά σημεία του σώματος. Αυτό είναι κάτι που μπορείς να πετύχεις φυσικά με σύνθετες ασκήσεις. Για φαντάσου, όμως, τι θα μπορούσε να πετύχεις από πλευράς ποιότητας στην προπόνηση σου με σύνθετες ασκήσεις με kettlebells.

Οι fitVPaddiction σου δείχνουν μερικές ακόμη συνδυαστικές ασκήσεις για ενεργοποιήσεις όλους τους μύες και να ενδυναμώσεις όλο το σώμα!

1. Πλαγιές προβολές με kettlebell                                                   

Αυτή η άσκηση  είναι από τις πιο δυνατές. Στις πλάγιες προβολές, επειδή ακριβώς το kettlebell είναι μπροστά σου, πέφτει περισσότερο βάρος στους τετρακέφαλους. 6 επαναλήψεις στο κάθε πόδι και 3 σετ.

IMG_2218

2. Κωπηλατική με kettlebell                              

Είναι απλά η απόλυτη core άσκηση αφού την ίδια στιγμή μ δουλεύουν σχεδόν όλοι οι μυς του κορμού. Στήριξε το πόδι σου σε ένα σκαλί, το σώμα να είναι ίσιο και η κοιλιά σου σφιχτή! Φέρε το kettlebell κοντά στο στήθος. 10 επαναλήψεις στο κάθε χέρι και 3 σετ!

IMG_2215

3. Τρικέφαλους χεριών με kettlebell

Το κορμί σε όρθια θέση , τα χέρια ψηλά και λυγίζουν πίσω από το κεφάλι και με ταχύτητα ξανά τεντώνουν πάνω από το κεφάλι. 10 επαναλήψεις και 3 σετ!

IMG_2222

4. Προτάσεις χεριών με kettlebell

Είναι ένας συνδυασμός άρσεων θανάτου και όρθιας κωπηλατικής. Γυμνάζει πόδια κοιλιακούς και ώμους. Όπως και στις άλλες ασκήσεις τα kettlebell, δεν αιωρούνται αλλά μένουν σταθερά. Σκύβεις σπρώχνοντας πίσω τους γοφούς, έχοντας το kettlebell στα χέρια, το σηκώνεις μέχρι το ύψος των γοφών με ανοιχτους αγκώνες, διατηρώντας ίσια την σπονδυλική στήλη σου, επαναφέροντας αργά. 10 επαναλήψεις και 3 σετ.

fitvpaddiction


fitVPaddiction, Βίβιαν Δράκου και Πόλυ Χατζόγλου

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial