Ευεξία Υγεία

Βάλε τέλος σε 4 πρωινές συνήθειες

Έχεις παρατηρήσει ότι όταν κοιμάσαι καλά και ξυπνάς το πρωί νιώθεις ξεκούραστος, η μέρα σου είναι πιο χαλαρή; Ή το αντίστροφο, αν δεν έχεις ξυπνήσει καλά, οι ώρες που ακολουθούν δεν είναι πολύ πιο ανυπόφορες; Ο τρόπος που ξεκινάς τη μέρα σου δίνει τον τόνο για το πώς θα συνεχίσει η υπόλοιπη μέρα.

Να μερικές συνήθειες που πρέπει να αποφύγεις – και τι αντιθέτως μπορείς.

1.Για πρωινό τρως γλυκό

Δεν εννοώ ότι το cheesecake ή τα μπισκότα, αλλά βασικά τρόφιμα πρωινού – όπως βάφλες, δημητριακά και muffins – που είναι γεμάτα ζάχαρη και υδατάνθρακες. Μπορεί αυτά τα τρόφιμα να μοιάζουν πεντανόστιμα, αλλά μόλις συνέλθεις από τα υψηλά επίπεδα σακχάρου θα νιώθεις ευερέθιστος και πεινασμένος.

Τι μπορείς να κάνεις; Μπορείς αντί για κάποιο γεύμα πλούσιο σε ζάχαρη και υδατάνθρακες να καταναλώσεις ένα υγιεινό smoothie. Χάρη στα φρούτα, θα ικανοποιήσεις την επιθυμία σου για γλυκό μαζί με μια μερίδα λαχανικών, με καλά λιπαρά και πρωτεΐνη, όπως από γάλα καρύδας.

2.Τρως, ενώ δεν πεινάς

Πιστεύουμε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας και πράγματι είναι για τους περισσότερους. Ωστόσο, σε πολλούς δε τους αρέσει να τρώνε το πρωί και πιέζουν τον εαυτό τους να το κάνουν, κάτι που πιθανότατα είναι πιο επιζήμιο παρά βοηθητικό.

Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία ανθρώπων, αντί να “αυτομαστιγώνεσαι” που δεν αγαπάς το πρωινό, σκέψου το ενδεχόμενο της διαλειμματικής νηστείας. Υπάρχουν διάφοροι τύποι, ένας από τους ευκολότερους είναι εκείνη του χρονικού περιορισμού ή αλλιώς 16/8 κατά την οποία συνήθως απέχεις από το φαγητό 16 ώρες (συνήθως μετά από την ώρα του βραδινού ως το μεσημεριανό) και τρως μόνο για 8 ώρες κατά τη διάρκεια της μέρας. Μπορούν να παρατηρήσουν: απώλεια βάρους, μείωση φλεγμονής, διατήρηση καρδιακής υγείας και σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial