Υγεία

Τελικά μπορώ να βγω να περπατήσω ή όχι;

Η απάντηση στην ερώτηση για το αν τελικά μπορούμε να βγούμε από το σπίτι, χωρίς να έχουμε σημαντική δουλειά ή όχι.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που έχουμε ως λαός είναι ότι είμαστε των άκρων… Στις περισσότερες περιπτώσεις, αδυνατούμε να αντιληφθούμε την σωστή διάσταση των πραγμάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργούμε προβλήματα…

Οι συστάσεις για τον περιορισμό των μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού, είναι μία από αυτές, καθώς χωριζόμαστε σε δύο κατηγορίες. 

Η πρώτη είναι αυτή που είναι εντελώς YOLO και σαν να μην συμβαίνει τίποτα συνωστίζεται στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στην πλαζ της Βουλιαγμένης, στον Φλοίσβο και στα μεγάλα πάρκα της Πάτρας.

Η δεύτερη είναι αυτή που δεν τολμάει να βγει από το σπίτι, κοιτάζοντας με μισό μάτι ακόμα και τον απέναντι που πάει στην δουλειά του ή πάει στο σούπερ μάρκετ, προκειμένου να εφοδιαστεί με τα απαραίτητα, προκειμένου να περάσει τις μέρες που έρχονται.

Αν κάποιος ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, τότε είναι ξεκάθαρο και έχει τονιστεί με κάθε τρόπο από την Πολιτεία και τους ειδικούς, πως πρέπει να μείνει σπίτι. Δύσκολο, καθώς όλα δείχνουν οτι θα είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά αναγκαίο.

Αν όμως δεν ανήκεις στις ευπαθείς ομάδες, τότε ούτε η πρώτη κατηγορία είναι σωστή, ούτε η δεύτερη. Η… αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. 

Τι εννοούμε; Οτι φυσικά και μπορεί κάποιος να βγαίνει από το σπίτι του, χωρίς να πηγαίνει για δουλειά ή για ψώνια, απλά πρέπει να τηρεί προϋποθέσεις. Να μην βγαίνει σε ώρες αιχμής που υπάρχει και άλλος κόσμος έξω, να μην το κάνει σε πολυσύχναστα μέρη, να μην είναι με μεγάλη παρέα και φυσικά να τηρεί απόσταση ασφαλείας.

Αν δηλαδή επιλέξει να βγει πολύ πρωινές ώρες ή βράδυ για περπάτημα ή για τρέξιμο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ίσα-ίσα που κάτι τέτοιο προτείνεται, προκειμένου να υπάρχει αποφόρτιση από την ψυχολογική πίεση λόγω της κατάστασης.

Άλλωστε, αυτό είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο χθεσινό του διάγγελμα, όταν μεταξύ άλλων τόνισε: «Πάμε για έναν περίπατο ή για τρέξιμο μόνοι. Και σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε τις συναθροίσεις. Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας».

Σε άλλες περιπτώσεις, η γραμμή που χωρίζει την μία από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι λεπτή. Σε αυτή όμως δεν είναι. Τα πράγματα είναι απλά… Για να αποφύγουμε την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, θα πρέπει να αντιληφθούμε υπό ποιες προϋποθέσεις μπορούμε να βγούμε έξω από το σπίτι μας, όταν δεν υπάρχει ανάγκη.

Πηγή: gazzetta.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial